Tinuta de business pt barbati marca Seroussi

O ținută business pentru bărbați este indispensabilă dacă dorești să lași o impresie pozitivă la întâlnirile cu clienții sau cu partenerii de afaceri. Outfitul potrivit poate face diferența atunci când este purtat cu încredere, emanând profesionalism și respect. Însă cum poți alege ținuta business ideală pentru a lăsa o impresie bună? Iată 7 sfaturi care te vor ajuta în acest sens:

1) Respectarea codului vestimentar

Fiecare companie prezintă o anumită etichetă pe care angajații trebuie să o respecte. Astfel, știi ce tip de ținută este nevoie să porți la serviciu și din ce piese vestimentare se poate compune. Codul vestimentar poate varia de la unul formal,  cu sacou elegant, cămașă clasică și cravată până la unul casual, dar stilat. Indiferent de dress code, este important să optezi pentru un stil clasic elegant, care emană profesionalism și respect pentru cei din jur.

 

 

2) Alege o ținută business elegantă și confortabilă, pe măsura ta

Este esențial ca outfitul să-ți vină bine, să fie confortabil, pentru a lăsa impresia unei ținute business impecabile și îngrijite. Îți poți lua măsurile la umeri, talie, brațe, pentru a afla mărimile care se potrivesc cel mai bine cu silueta corpului tău. Poți de asemenea, apela la serviciile unui croitor, pentru a-ți ajusta hainele, astfel încât să se potrivească perfect și să arăți impecabil.

3) Investește în ținute de calitate

Nu orice costum de bărbați business este de calitate. Alege producători sau mărci vestimentare ce sunt recunoscute pentru calitatea croielii și a materialelor utilizate. Optează pentru costume fabricate din lână, mătase sau bumbac, cu croială rezistentă, care sunt fine la atingere. În acest fel, look-ul tău va căpăta un plus de rafinament și eleganță atunci când participi la diferite evenimente corporate

4) Mizează pe tonuri neutre și culori clasice

În lumea afacerilor este important să-ți faci simțită prezența în mod elegant, fără să epatezi prin nuanțe îndrăznețe sau accesorii extravagante.

Alege costume în culori clasice, precum negru, gri, bleumarin sau bej. Acestea sunt și mai ușor de asortat cu cămăși și cu diferite accesorii. În acest fel, prezinți o imagine profesională și elegantă în fața celorlalți

5) Alege accesorii puține și discrete

Când vine vorba de accesorii vestimentare trebuie să fii atent la alegerea lor, pentru că acestea pot înnobila sau strica o ținută.

Dacă dorești un look rafinat poți alege o cravată deosebită cu ac discret, un ceas elegant sau o batistă de mătase asortată în buzunarul de la sacou. Aceste elemente pot adăuga o tușă de rafinament și îți conturează stilul personal.

6) Geanta și pantofii

Acestea sunt accesorii indispensabile unui om de afaceri respectabil. Încălțămintea trebuie să fie din piele naturală, să fie în nuanțe neutre, precum negru sau maron, pentru a se potrivi ideal cu pantalonii și cu sacoul. Asigură-te că pantofii prezintă cusături clasice și sunt bine îngrijiți, astfel încât să se potrivească cu ținutele formale.

În ceea ce privește geanta sau servieta, aceasta trebuie să fie din piele naturală, în culori neutre, negru, gri sau maron și să aibă dimensiunile potrivite pentru a cuprinde un laptop și câteva documente. Împreună cu pantofii și celelalte accesorii, geanta completează ținuta vestimentară și îți conferă încredere în orice mediu de business.

7) Menține outfitul curat și îngrijit

Acest sfat poate părea de la sine înțeles, însă o ținută care arată impecabil, curată și bine îngrijită are toate șansele să emane efectul pe care-l dorești. Asigură-te că îți menții hainele curate și protejate în huse de protecție, pentru a evita șifonarea sau pătarea. Poți apela la servicii profesionale de curățătorie pentru a-ți menține în mod impecabil ținutele.

Alegerea outfitului pentru birou sau pentru întâlniri formale este importantă, pentru a-ți garanta un aspect profesional încrezător. Ținând cont de aceste sfaturi simple, te vei putea bucura de o ținută business pentru bărbați elegantă, potrivită în orice context profesional.