Ce costum ti se potriveste

Răspunsul la această întrebare este dat de mai mulți factori, de și mai multe întrebări:

  1. Pentru ce ocazie aveți nevoie de costum?
  2. Ce culori și model preferați?
  3. Ce conformație aveți, ce fit și ce mărime vi se potrivesc? Și încă multe alte criterii pe care vom încerca să le acoperim.

Vom lua fiecare chestiune în parte și o vom analiza din mai multe puncte de vedere. Însă, indiferent de model, culoare sau modă, cel mai important este să vă alegeți costumul în așa fel ca să vă vină perfect și să vă simțiți bine în el.


Primul costum

Primul costum al oricărui bărbat ar trebui să fie bleumarin. De ce? Deoarece este foarte versatil. Poate fi purtat la aproape orice eveniment: fie că vă duceți la primul interviu, sau vă ocupați locul de muncă într-un birou. Dar poate fi purtat și la un eveniment monden, la o cafea sau la o cină de orice fel – business sau romantică.

Costumul bleumarin are capacitatea de a fi acceptat ca fiind clasic, în timp ce emană un ton modern.

Purtați sacoul cu pantaloni de altă culoare (de exemplu gri deschis sau bej), chiar cu blugi - dobândind astfel o ținută smart casual.

De obicei, primul costum este cumpărat pentru petrecerea de majorat. Iar unele clase decid să poarte costum negru. Nu este nicio problemă, deoarece negrul merge chiar mai departe decât cel bleumarin: îmbrăcat cu o vestă albă și cu cravata potrivită poate înlocui chiar și un smoking. La fel, purtat separat vă poate servi ca blazer elegant, combinat cu o pereche de pantaloni și o vestă gri.

Costumele Black&Navy, cu sacourile încheiate la un rând de nasturi pot fi purtate de oricine, fără nici o constrîngere dată de conformația corporală. Important este să alegeți mărimea potrivită.

https://seroussi.ro/catalogsearch/result/?q=MS040U


Tocmai pentru a veni în întâmpinarea domnilor în a-și găsi mărimea potrivită, în magazinele Seroussi găsiți trei grupe de mărimi, sau trei talii:

  • talia 0 (zero) – sau talia înaltă – pentru bărbați înalți, la care lungimea sacoului și a mânecilor este ajustată din tipare
  • talia 1 (întâi) –sau regulară- pentru cea mai mare majoritate a bărbaților
  • talia 2 (doua) – sau scurtă – pentru domnii mai scunzi și, eventual, mai rotunjori. Tiparele sunt un pic scurtate și lărgite pe talie și șolduri.

 


Costumul office

Un om de afaceri are în garderobă mai multe costume, deoarece le poartă zi de zi. Pe lângă cel belumarin și cel negru, griul este considerat a fi o culoare office. Personal, consider costumul gri unul foarte versatil: poate fi asortat cu aproape orice culoare, în funcție de stilul ți gusturile celui care îl poartă, de la albastru, la ciclam, de la galben pal la verde crud. Dacă griul se îndreaptă spre antracit – costumul emană un rafinament desăvârșit.

Există două tipuri de revere la sacourile business: normale și ascuțite, de diferite lățimi. Ambele sunt la modă, depinde de gusturile fiecăruia pe care îl alege. Dacă nu știți să decideți care vă este favorabil – consultanții din magazine vă vor ajuta.

Am vorbit pînă acum de costume ”simple”, cu sacoul încheiat la un rând de nasturi, în culori uni, fără desen.

Dar, pentru cei mai deschiși spre trenduri, există costumele în dungi sau în carouri și costume încheiate la două rânduri de nasturi.  Există și revere ascuțite, cusături ornamentale – aceste detalii personalizând stilul domnilor.


Costumul încheiat la două rânduri de nasturi

Costumul încheiat la două rânduri de nasturi este un adevărat clasic. Însă s-a adaptat la tendințele modei pe parcursul a mai multor decenii, devenind un simbol al ținutelor elegante masculine. A atins culmile modei în anii 1920-1930, apoi fiind asociată cu ținuta favorită a gangsterilor americani. 

Aceste costume sunt mai formale, deoarece trebuie purtate  întotdeauna încheiate. Dar îți dau o notă aparte de elganță.


Costumul în carouri 

Un costum în carouri este într-adevăr cea mai mare provocare. Pentru muncă, optați pentru Prince of Wales cenușiu, din lână fină, cu pantofi marou deschis. În timp ce carourile mari și tartanele mai îndrăznețe s-ar putea să nu fie suficient de   corporatiste, sunt perfecte pentru o ținută dichisită de vară, din lână subțire, bumbac sau in.

Combinat cu o pereche de pantaloni și o vestă uni – dobândiți o ținută superbă, elegantă și foarte chic.

https://seroussi.ro/catalogsearch/result/?q=vesta


Costumul de ceremonie, sau de seară 

Dacă vă pregătiți să participați la o nuntă, la un eveniment special aveți nevoie de un costum de seară. Un costum simplu negru, bleumarin sau gri închis poate deveni o ținută de seară, dacă îl accesorizați corespunzător: neapărat o cămașă cu manșetă dublă, cu butoni eleganți, o cravată neagră sau albă, sau un papion și, desigur, o batistă de mătase colorată în buzunarul de la piept.  

În funcție de anotimp, puteți să optați pentru un costum de culoare deschisă: bej, gri deschis sau ablastru ciel. Evitați, însă, costumul de culoare albă, cu excepția când dress code-ul o cere. O vestă adaugă un plus de eleganță, fie dacă vorbim de un costum cu trei piese – din aceeași stofă, sau   o vestă separată.  


Orice ocazie ar fi, cel mai important este să alegeți mărimea potrivită: sacoul să vă vină perfect. La pantaloni se mai poate lucra, orice croitor  poate ajusta talia, lărgimea sau lungimea lor. La sacou este mai greu. Cereți sfatul consultanților din magazine pentru a alege ce vă vine cel mai bine.

Deși există mereu îndoiala clientului că marfa este de vânzare cu orice preț,  în magazinele serioase și care au ca scop să creeze relații de lungă durată cu clienții săi fideli și noi, consultanții de vânzări au interesul să vă îndrume spre ceea ce vă stă cel mai bine, nu să vă facă să aruncați banii pe ceva care nu vă reprezintă.